Pierożki Gyoza z kurczakiem
Pierożki Gyoza z kurczakiem to jedno z najsmaczniejszych dań w Japonii. Produkowane są zgodnie z oryginalną recepturą pod nadzorem japońskiego szefa kuchni i na oryginalnych japońskich urządzeniach. Charakteryzują się bardzo cienkim, unikalnym ciastem oraz delikatnym nadzieniem z mięsem i warzywami z dodatkiem aromatycznych przypraw. Doskonałe jako danie obiadowe oraz przystawka podawana przed lub po głównym posiłku.
Czytaj więcej
Pierożki Gyoza z warzywami
Pierożki Gyoza z warzywami to jedno z najsmaczniejszych dań w Japonii. Produkowane są  na oryginalnych japońskich urządzeniach. Charakteryzują się bardzo cienkim ciastem z wysokiej jakości mąki pszennej oraz delikatnym nadzieniem z warzyw przygotowanym na bazie kapusty, marchwi, pora i cebuli z dodatkiem aromatycznych przypraw. Doskonałe jako danie  obiadowe oraz przystawka podawana przed i po głównym posiłku.
Czytaj więcej
Pierożki Samosa z warzywami
Pierożki Samosa z warzywami to trójkątne pierożki z wyśmienitym nadzieniem na bazie warzyw zamkniętym w chrupiącym cieście. Jest to popularna przekąska indyjska spożywana także w Azji i niektórych regionach Afryki. Smakują doskonale na gorąco jak również na zimno. Polecamy sposób przygotowania: smażenie we frytownicy jak również podgrzewanie w piekarniku. Doskonale smakują z dodatkiem sosu sweet chili.
Czytaj więcej
Pierożki Dim SUM
Pierożki Dim SUM to popularna przekąska w Chinach. Przygotowane są na bazie nadzienia z kapusty pekińskiej z dodatkiem delikatnego mięsa wieprzowego oraz aromatycznych przypraw. Doskonałe jako danie obiadowe oraz przekąska. Pierożki Dim sum często serwuje się w niewielkich koszach bambusowych, w których są przygotowywane na parze. Można je również przygotować na parze w sposób łatwiejszy z użyciem np. durszlaka, metalowej wkładki do garnka, parowara elektrycznego lub gotować w garnku z wrzącą wodą. Gotowe pierożki doskonale smakują z dodatkiem sosu sojowego lub sweet chili.
Czytaj więcej